Beton, de ruggengraat van alle bouw- en betonconstructiewerk.

Meer dan 70 jaar expertise in het leveren en verwerken van beton.

Duurzaam bouwen vraagt om een gecontroleerd bouwproces, met respect voor mens en milieu. Wij garanderen dat door middel van BENOR gekeurde beton met BENOR gekeurde grondstoffen. Efficiency, vakbekwame medewerkers en de zekerheid van "afspraak is afspraak" gaan bij Keulen N.V. hand-in-hand. (BENOR - grondstoffen)

Constante kwaliteit is wezenlijk voor optimale service in de betonsector. Er zijn diverse klassen in betonmortel, afhankelijk van productspecificatie en toepassing. Daarbij gaat het onder meer om strikte aandacht voor samenstelling, druksterkte en milieuklasse (technische fiche). Het Benor kenmerk stelt hieraan de strikte voorwaarden.

Onderscheid bereik je in kwaliteit. En kwaliteit begint bij de grondstoffen. Keulen Betoncentrale gebruikt eersteklas BENOR gekeurd zand, grind en cement. Naar wens aangevuld met hoogwaardige BENOR gekeurde hulpstoffen, zoals bijvoorbeeld plastificeerders, staalvezels, kunststofvezels,  kleurstoffen, enz. Bij goed materiaal horen kundige mensen. Keulen Betoncentrale heeft een eigen laboratorium en betonlaboranten. Ook de mengmeesters zijn speciaal opgeleide vakmensen en alle chauffeurs weten precies wat ze vervoeren.

Alle beton wordt op bestelling geproduceerd in de betoncentrale te Lanaken. Van hieruit rijdt de eigen vloot van ruim veertien betonmixers met een laadvermogen van 7 tot 12m3 mortel, om op het gewenste stortmoment af te leveren. Alle wagens van Keulen Betoncentrale voldoen aan de strengste regels. Hetzelfde geldt voor betonpompen. Alle betonresten worden op eigen terrein machinaal gerecycled voor terugwinning van zand en grind. Dit systeem zorgt ervoor dat Keulen Betoncentrale afval tot grondstof maakt.

Meesters van de logistiek
Het produceren van beton kent slechts één nadeel: het kan nooit op voorraad gemaakt worden. Tussen productie en verwerking liggen hooguit enkele uren. Exact op tijd leveren is dan ook een absolute vereiste. Voor de Betoncentrale Keulen een vanzelfsprekendheid.
Als u over eigen vervoer beschikt, kunt u de benodigde producten op onze locatie in Lanaken ophalen.

Certificering

Keulen Betoncentrale is BENOR gecertificeerd door CRIC-OCCN
Het certificaat vereist onder andere een dagelijkse kwaliteitscontrole plus evaluatie.

Er wordt door SECO in opdracht van CRIC-OCCN maandelijks een grondige controle uitgevoerd.
Hierdoor voldoet de betonmortel van Keulen Betoncentrale aan de geldende eisen van de norm NBN EN 206-1

CRIC-OCCN
Vorstlaan 68 Boulevard du Souverain
B-1170 Brussel – Bruxelles
www.cric-occn.be